خریداران آلو بخارا خوب توجه کنند که هر آلویی را با نام و به قیمت آلو بخارا خریداری نکنند. آلو بخارا در بسیاری از مناطق ایران پرورش می یابد اما تمام آلو خشک ها بخارا نیستند!
آلو بخارا یکی از قدیمی ترین و پرفروش ترین آلوها در ایارن محسوب می شود. اما اینکه چه میزان این پر فروش بودن متأثر از قیمت است جای بحث دارد.
بیشترین آلو بخارا به صورت عمده در شهرستان نیشابور تولید می شود که باز هم بیشترین فروش آن از ارقام آلو خشک بخارا متأثر است. اما برای اینکه بیشتر از آلو بخارا شناخت داشته باشید از بعضی ویژگی های آن آگاهتان میکنیم.
آلویی گرد و دارای قالب نسبتاً متوسطی است. رنگ پوست این آلو زمانی که تازه است و از درخت چیده می شود، بنفش مایل به سیاه است. اما از آنجا که برای ارقام آلو خورشتی باید حتماً پوست گیری انجام شود، گوشت این آلو دارای رنگ زرد است که در نهایت اگر به شیوه تیزابی آماده سازی شود رنگ زرد خود را حفظ می کند و اگر آفتابی خشک شود رنگ تیره پیدا می کند. البته در برخی از مواقع و متناسب با استاندارد ملی ایران برای افزایش طول عمر محصول پوشش گوگرد به آلو پوست گیری شده می زنند.