صادرات آلو در انواع زرد سیاه قرمز و همچنین بخارا سالهاست در ایران قابل انجام است. آلو بخارا سیاه، آلو قرمز شابلون و سانتاروزا، آلو زرد قطره طلا و حاج حسنی از انواع آلو صادراتی در ایران هستند که هر ساله برای آنها بازار کشورهای دیگری چون روسیه، اوکراین، عراق، امارات، قطر و … بسیار پر طرفدار هستند.
صادرات آلو مانند سایر حوزه های صادراتی در بازار میوه و تره بار موجب می شود تا رونق ارزی به کشاورز به صورت مستقیم برسد. آلو در ایران پرورش اصولی و واریته ای زیادی می شود. به عنوان مثال عمده آلو تولید ایران شامل موارد ذیل است:
- آلو بخارا سیاه
- آلو زرد قطره طلا
- آلو زرد حاج حسنی
- آلو قرمز سانتاروزا
- آلو قرمز شابلون
- آلو سیاه کالیفرنیا
- آلو زرد طلایی
- آلو استنلی سیاه
- آلو گرین گیج
- …
برای انواع آلو تازه زرد بیشتر بازار صادرات میوه باز می شود در حالیکه در انواع آلو سیاه بخارا، آلو زرد حاج حسنی، آلو استنلی سیاه و … بسیاری از فراورده های خشکبار آنها تولید و به بازار خشکبار عرضه می شوند. مثلاً آلو خورشتی نیشابور که بیشتر آلو بخارا این منطقه محبوبیت دارد، بسیار پر فروش است و همچنین انواع آلو زرد شوقانی و کبرایی و حاج حسنی و … نیز هر ساله در حجم عمده ای از انواع آلو زرد تیزابی و آفتابی تهیه می شوند. کارگاه های تولید خشکبار در فصل تابستان به دنبال برداشت محصول خود برای تبدیل آلو تازه به آلو خشک خورشتی هستند که در ارقام واریته های مختلفی که گفته شد می توان برای آنها اقدام به تهیه و تولید کرد.
آلو خشک خورشتی در ایران بسیار پر فروش است که برای مصارف غذایی و همچنین درمانی مورد استفاده قرار می گیرند.