آلو بخارا تازه صادراتی خراسان محصولی است با کیفیت که در ایران و سایر کشورها طرفداران خاص خود را دارد. هر ساله مقادیر بسیار زیادی از انواع آلو بخارا خراسان مازاد بر مصرف است که به شیوه های سنتی فراوری می شود.
خراسان منطقه ای است در شمال شرق کشور ایران که د رحال حاضر ه ۳ قسمت تقسیم بندی استانی شده است. به خاطر آب و هوای سرد کوهستانی در فصول بهار و تابستان ارقام بسیار مطلوبی از میوه ها در این استان ها به دست کشاورزان تولید می شوند. یکی از مهم ترین محصولات شهرهای این استان آلو می باشد.
آلو بخارا
آلو بخارا در استان خراسان جایگاه ویژه ای دارد. از دیرباز یکی از بهترین واریته های آلو را در ایران با نام آلو بخارا می شناسیم و در حجم عمده ای به بازار عرضه می شود. داشتن عیار بالای محصول آلو بخارا موجب شده تا بسیاری از مردمان ایران از نام آلو بخارا اطلاع داشته باشند. البته اشتباه رایج عده کثیر مردم این است که تصور می کنند آلو بخارا همان آلو خشک خورشتی است. آلو بخارا آلو تازه با پوست بنفش رنگی است که گوشت شیرین و زرد رنگی دارد. اگر این آلو را پوست گیری و خشکباری کنند بر آن نام آلو خورشتی می نهند.
صادرات آلو بخارا
صادرات آلو بخارا به کشورهای بسیاری اعم از پاکستان، هندوستان، روسیه، اوکراین، استرالیا و … انجام میگیرد. طبع متفاوت مردم این کشورها موجب می شود تا آلو خشک مصرفی آنها شمایل متفاوتی داشته باشد. به عنوان مثال آلو سیاه بسیار مورد پسند بازارهای روسیه و اوکراین است در حالی که آلو بخارا طلایی خواستگاهش د رایرانیان مقیم استرالیاست. و البت هبیشترین حجم مبادلات صادرات آلو بخارا به کشورهای پاکستان و هند است. این کشورها ارقام خورشتی آلو بخارا را خریداری و پس از ریپک و دستچین کردن در اختیار بازراهای لوکس اروپایی و … قرار می دهند.
ارتباط با بازرگانی های خوش نام چون پارس فراور امروزه تبدیل به پلی برای عبور به بازارهای جهانی دست اول شده است.