یکی از انواع واریته های محبوب و پر طرفدار آلو در ایران را بنام آلو خوانسار میشناسیم. کافی است جستجو ساده ای در عطاری ها و آجیل فروشی ها بکنیم تا متوجه بشوید که با حجم بالایی از این نوع آلو در بازار مواجه هستیم.
چرا آلو خوانسار؟
پس از اینکه مردمان شهرستان خوانسار از اهمیت آلو موجود در باغاتشان که پیش از این توسط سار شهرها بصورت تازه خریداری و خشکبار میشد؛ شدند، تصمیم به تولید خشکبار بصورت عمده توسط خودشان گرفتند. از آن زمان بود که آلو خوانساری که با شیوه آبجوشی و آفتابی فراوری می شود به جایگاهی فراتر از انتظار خود مردمان این منطقه رسید. طوریکه کسی خوانسار را هم ندیده باشد حتماً طعم آلو خوانساری را چشیده است.
این آلو در واقع نوعی آلو گلدن می باشد که بخوبی با شرایط اقلیم این منطقه وفق یافته است. فروش این آلو هم با توجه به تقاضای خوبی که دارد کمی از متوسط قیمت آلوهای بازار بالاتر است. همچنین چون با پوست فراوری می گردد، در دو نوع ترش و نمکی موجود است.