آلو بخارایی از نژادهای آلویی است که در فصل تابستان میوه می دهد و قابل عرضه به صورت تازه و فراورده می باشد؛ اگرچه که بیشترین مصرف آن برای تهیه آلو خشک پوست گیری شده خورشتی دستچین است. تولید آلو خشک بخارایی دارای مراحل پوست گیری، خشک کنی، پوشش دهی و … می باشد. اگر به صورت دستگاهی و بدون افزودنی تولید گردد به دلیل برشتگی گوشت میوه که پوست هم ندارد، رنگ تیره ای به خود می گیرد. اگر در معرض اکسید سولفید قرار گیرد پوشش طلایی زیبایی پیدا می کند که استاندارد ملی ایران در خصوص تولید آلو خشک به صورت گوگردی تا حد ۲۰۰۰ ppm تولیدکننده را مجاز به بهره برداری می کند. البته باید توجه داشت که مهمترین زمان به هنگام کود دهی و سمپاشی درخت است که موجب تغییر ماهیت میوه و افزایش معیارهای کیفی غیر متعارف در محصول مانند نیترات می گردد.
پس از تولید انبوه آلو، برای سفارشات مشتریان قابلیت سورتینگ، دم گیری و گریدسازی یا همان دستچین کردن محصول وجود دارد.
منبع: سایت آلو خشک ایران