از انواع آلو که در ایران هم بصورت گسترده پرورش داده می شود، آلو سانتاریزه است. این آلو دارای شکل گرد و رنگ گوشت و پوست قرمز می باشد. نهال این آلو توسط Luther Burbank اصلاح نژادی و ثبت شده که یکی از بهترین ارقام آلو جهت تهیه تارت و مصارف فراورده می باشد.
بیشتر در سمت غرب ایران پرورش و خشکبار نیز می شود. در دو نوع فراوری دستکاهی و تیزابی این محصول را خشک می کنند.
آلو تیزابی
آیا تیزابی شدن مشکلی دارد؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت تیزاب ترکیبی از کربنات پتاسیم، آب و روغن سبزه تیزابی می باشد. از این ترکیب جهت خشک کردن میوه جاتی چون آلو، هلو، انگور و … استفاده می شود. پوردر کربنات پتاسیم خوراکی در مواد شیمیایی ها با نام کربنات پتاسیم خوراکی موجود است. پس در سلامت این ماده شک نکنید، این یکی از راه حل هایی است تا بتوان سریعتر حجمی از محصولات را خشکباری ساخت و سالیان زیادی است در ایران و سایر کشورها استفاده می شود.
از آنجا که آلو سانتاریزه بصورت عمده در ایران موجود می باشد؛ هر ساله خریداران صادرات این محصول مشتری های خوبی برای ایران می باشند. این آلو در دو نوع دستگاهی و سنتی به خشکبار تبدیل می شود. خود آلو دارای بوی خوشی است که این محصول را مناسب جهت تهیه شربت، مربا، تازه خوری، خشکبار و انواع ترشک کرده است. مناطق گسترده ای را در ایران شناسایی کرده ایم که تولید کننده عمده این آلو هستند.