هر ساله نهال های جدیدی از آلو از انواع اروپایی، شرقی و آمریکایی پس از اصلاحات نژادی به عرصه محصولات کشاورزی وارد می شوند. آنگونه که بذر اصلاح می گردد؛ با محیطی که قرار است در آن بارور شود وفقش می دهند. تحمل سرمایی، بهبود کیفیت محصول، افزایش قدرت ایمنی در برابر آفات از جمله فاکتورهایی است که در این حوزه روی بهبود آنها تلاش می شود.
انواع واریته های آلو اروپایی
این ارقام معمولاً دارای محصولی با پوست نازک و بیضی شکل هستند. و بسیار مناسب جهت تهیه انواع فراورده های مربایی، کنسانتره، آلو خورشتی و آبمیوه ای هستند.
انواع واریته های آلو ژاپنی (شرقی)
دارای یک شکل گرد و یا قلبی شکل و پوست سفت و گوشتی است و زمانی که از درخت خورده می شود یا برای پخت و پز یا کنسرو استفاده می شود خوشمزه است.