تولید آلو بخارا هر ساله از کشاورزان شروع شده و تا خشکبارسازان ادامه می یابد. آلو بخارا واریته بسیار پر طرفداری در ایران و جهان است. آلو بخارا صادراتی که با الزامات کیفیت جهانی تولید می شود، مناسب عرضه در کشورهای بسیاری مانند استرالیا، روسیه، هندوستان، اوکراین، پاکستان و … می باشد.
برای تولید آلو بخارا بسیاری از شهرهای ایارن زمین از دیرباز به پرورش نهال های آن در باغات خود همت ورزیدند و پس از آن بسیاری شهرهای خوش آب و هوای دیگر نیز به سمت تولید این نژاد از آلو رفتند. البته بیشترین استقبال از این آلو برای تهیه خشکباری هایی چون آلو خشک بخارا است.
آلو خشک بخارا
آلو خشک از قدیم الایام به صورت سنتی و به شیوه های پوست گیری و با نام آلو خورشتی مورد استقبال بی نظیری قرار گرفت که در پس آن جایگاه پر فروش ترین آلو تولید ایران را از آن خود کرد و تا به امروز هنوز گوی سبقت را در اختیار دارد. البته انواعی از آلو بخارا را که با پوست خشک می کنند با نام آلو خرمایی به بازار عرضه می شود. آلو استنلی بسیار مناسب تهیه آلو خرمای است.