آیا علاقه مند به تولید عمده آلو بخارا هستید؟ آیا از ارقام فراوری آلو بخارا اطلاعاتی دارید؟ آیا میدانید بیبشترین تولید آلو بخارا در کدام استان ایران انجام می شود؟ آیا می توانم من هم یک عرضه کننده آلو بخارا در ایران و در حجم عمده باشم؟
کشاورزانی که علاقمند به تولید آلو بخارا در انواع ارقام هستند باید بدانند نهال آلو های استنلی و دامسانز ( Stanly, Damsons ) از بهترین ارام آلو بخارا در ایران و جهان محسوب می شوند. شما می تواند با برقراری یک تماس ساده بهترین نوع نهال آلو بخارا ایرانی که در نهالکده ها و به صورت پیوندی با پایه های آلوچه ای و زردآلو تهیه شده اند اقدام کنید.
این آلو سیاه رنگ و شیرین است که در فصل بهار و تابستان به برداشت می رسد. عده ای این آلو را با پوست خشک می کنند و با نام آلو خرمایی عرضه می شود. عذه ای نیز آلو را پوست گیری کرده و بصورت خورشتی به فروش می رسانند. رقم خرمایی بیشتر جهت مصرف آجیلی کاربرد دارد. این آلوها را با روشهای تیزابی و سپس گوگردی یا آفتابی تبذیل به آلو خشک می کنند.
عمده ترین تولید کننده آلو بخارا ایران از استان های سه گانه خراسان می باشد. پس از آن نیز استان های تهران، البرز، زنجان و قزوین و مراغه تولید کنندگان عمده بعدی در ایران می باشند.
کسانی که قصد دارند بهترین آلو بخارا خورشتی را فراوری نمایند بهتر است ابتدا با کارگاه ها بصورت حق العمل کاری شروع کنند و پس از کسب تجربه در صورت نیاز به تولید آن اقدام کنند.
این آلو هر ساله در دنیا جهت مصارف تارت، کنسانتره، مربا و … استفاده های عمده می شود. اما در ایران بیشترین مصرف آن جهت تهیه ارقام آلو خورشتی می باشد. اگرچه ارقامی از ترشک آلو نیز بخوبی استقبال می شود.