خرید آلو خورشتی ملس هر ساله طرفداران بسیاری را به سمت رونق بازار آلو می کشاند. داشتن طعم ترش و شیرین ارقام آلو خورشتی موجب می شود تا طعم های ماندگاری در خاطرات رقم بخورد.
آلو خورشتی چیست؟
در ایران ارقام آلوچه و آلو بخارا را به نام های خورشتی می شناسند. باید بدانید که آلو خورشتی تنها آلو بخارا نیست و ارقام بسیاری از آلوها را که پوست گیری و خشک می کنند می توان جهت افزودن در انواع خورشت های ایرانی استفاده کرد. ارقام آلو حسنی، بخارا رسمی، شوقانی، برقانی سیاه، کبرایی طلایی، طرقبه، شمس و … از اقسام مهم آل خورشتی هستند. این آلوها را معمولا در نود درصد موارد پوست گیری می کنند و سپس به روش های سنتی و صنعتی خشک می کنند. یکی از ارقام آلو خورشتی محبوب دیگر آلو خوانسار است که در طعم های ترش و شیرین و ملسی نیز به بازار عرضه می شود. در فراوری سنتی این واریته از آلو از روش های آبجوشی استفاده می شود که موجب طعم کمی شوری محصول می گردد.
البته در مناطق مختلفی از ایران مرسوم شده که از ارقام آلوچه (گوجه سبز) نیز در خورشت استفاده می شود. داشتن طعم ترش مزه کامل این آلو موجب تجربه لذت بخش متفاوتی است. این رقم را معمولا با پوست خشکبار می کنند.